Jeugd

Uw kind is belangrijk

Zit uw kind ergens mee en maakt u zich zorgen? Psygro biedt in Purmerend en Amstelveen diagnostiek en behandeling bij psychische problematiek aan kinderen en jeugd van 6 t/m 17 jaar. Een psychisch probleem kan een grote impact hebben op het leven van uw kind en op de rest van het gezin. U zoekt een oplossing voor jullie specifieke situatie. Omdat Psygro ook hulp biedt aan volwassenen, kan zorg nadat iemand 18 is geworden, gewoon doorgaan.

Er zijn veel soorten psychische stoornissen en problemen waar wij in kunnen ondersteunen, zoals ASS/autisme, ADHD, angsten, depressie en trauma. Psygro biedt advies, begeleiding en behandeling aan kinderen/jongeren, ouder(s) en/of verzorger(s) 

Aanmelden

Wanneer u uw kind bij Psygro wilt aanmelden, heeft u een verwijsbrief nodig. Deze kunt u aanvragen bij de huisarts, het sociale wijkteam, de jeugdarts (GGD) of een medisch specialist. Zodra wij de verwijzing hebben ontvangen, nemen wij contact op voor de verder inschrijving.

Wachttijden

Wilt u een afspraak maken bij Psygro? Lees meer over de wachttijden per vestiging van Psygro. U ziet de wachttijd vanaf de aanmelding bij Psygro tot aan de start van het eerste intakegesprek, waarop behandeling volgt.

Kosten en vergoedingen

Psygro is een zorginstelling voor basis GGZ en gespecialiseerde GGZ. De kosten voor diagnostiek en behandeling voor jeugdigen tot 18 jaar is voor u kosteloos. Uw gemeente vergoedt deze zorg volgens de Jeugdwet na een verwijzing van een huisarts of gecertificeerde instelling.

onze locaties

Psygro werkt vanuit de praktijk van uw huisarts of op eigen locatie.  Psygro is gevestigd op drie locaties in de provincie Noord-Holland  Behandelaren van Psygro en uw huisarts kunnen, indien nodig, snel schakelen.